De 27 mooiste vakantiebestemmingen voor zonvakanties

15 juli 2024 De 27 mooiste vakantiebestemmingen voor zonvakanties

+ Voor elke maand van het jaar de 30 mooiste zonvakanties! 

Leuke vakantiebestemmingen zijn er overal op de wereld. En ook mooie vakantiebestemmingen zijn er veel. Maar waar moet een bestemming aan voldoen om bij de beste vakantie bestemmingen voor zonvakanties te staan?

Natuurlijk moet de vakantiebestemming beschikken over prachtige stranden en een zee met het meest helderblauwe water. Maar om in dit overzicht te komen moeten het ook bijzondere vakantie bestemmingen zijn. Ze hebben stuk voor stuk iets extra's of unieks.

> Bekijk meteen de overall lijst mooie de top 27 mooie vakantie landen hieronder

Omdat het klimaat veel invloed heeft op je vakantieplezier is er echter ook per maand een toplijst.


Ontdek hier de 27 mooiste plekken in Europa en de beste vakantiebestemmingen ver weg


De Portugese eilanden: Madeira en de Azoren

De eilandengroep de Azoren is een absolute droom vakantie bestemming. Zowel de zonliefhebber als de natuurliefhebber heeft het hier geweldig. Je kunt hier heerlijk wandelen door een schitterend en bloemrijk landschap. Maar ook dolfijnen en walvissen spotten!

De Azoren leent zich overigens ook prima voor wie wil eilandhoppen. Dan kan je bij voorbeeld ook het mooie, kleinere eiland Flores bezoeken. Je treft er een overweldigend mooie natuur. Er bloeien duizenden bloemen, het is puur en heerlijk rustig.

Wat is het mooiste eiland van de Azoren?

Het grootste eiland São Miguel is ook het mooiste. Het heeft geweldige kratermeren en vulkanische bronnen, een prachtig natuurreservaat en fantastische botanische tuin. 

>> Bekijk alle Azoren aanbiedingen

Wat is het mooiste eiland ter wereld? Bloemeneiland Madeira

Madeira is recent nog verkozen tot mooiste eiland ter wereld. Het won de World Travelers Award als mooiste eiland ter wereld. Het eiland heeft het hele jaar een heerlijk klimaat en schitterende flora. Het staat dan ook niet voor niets bekend als het bloemeneiland. 

>> Bekijk alle Madeira aanbiedingen

Bounty eiland Bonaire

De schitterende onderwater wereld en ongerepte zandstranden maken van Bonaire een paradijs. Dit natuurrijke eiland met Hollandse historie heeft ook een kleurrijke hoofdstad en een 6000 hectare groot natuurpark. Een mooie plek voor een heerlijke, relaxte vakantie! 

>> Bekijk alle Bonaire aanbiedingen

De Kaapverdische Eilanden

Deze groep van 10 eilanden voor de kust van Afrika was ooit een Portugese kolonie. De eilanden zijn divers en lenen zich geweldig om te eilandhoppen.  Kaapverdie heeft bovendien een bijzonder fijn gematigd klimaat met zomer en winter veel zon. En dat in combinatie met een relatief korte vliegtijd (je bent er in zes uur!).

Wat is het mooiste eiland van de Kaapverdische Eilanden?

Natuurliefhebbers moeten zeker naar de tropische eilanden Santo Antão en São Vicente. Santo Antão heeft een geweldig regenwoud en prachtige plantages. 

Het kleine eiland Sao Vicente heeft weer een heel eigen charme. Het heeft een prachtige oude hoofdstad, Mindelo, barstensvol mooie koloniale architectuur. Tip: voor de kust van dit eiland zwemmen veel zeeschildpadden. Met deze dieren snorkelen is een unieke ervaring! 

>> Aanbiedingen vakantie op de Kaapverdische Eilanden

Malediven

Bekend als ultieme honeymoon bestemming met zijn honderden kleine droomeilandjes en luxe welness resorts. Een heerlijke plek voor wie even ultiem wil ontspannen. Maar ook duikers en andere watersport liefhebbers komen hier aan hun trekken.

>> Alle aanbiedingen naar de Malediven

Bali

Hoewel toeristisch heeft Bali toch haar charme behouden! Kenmerkend voor het Indonesische eiland zijn de rijstvelden en prachtige stranden, schitterende tempels en vriendelijke bevolking.

>> Alle aanbiedingen: overwinteren op Bali

De Griekse Eilanden: Santorini, Lefkas en Kefalonia

Waar naartoe op vakantie? De Griekse eilanden zijn populaire bestemmingen in Europa voor een zon zee strand vakantie. Hier zitten ook enkele van de mooiste vakantiebestemmingen van Europa bij.

Allereerst is er het oogverblindende Santorini. Dit eiland zal je in bijna elke top 10 vakantiebestemmingen in Europa tegen komen. Met zijn schattige witte huisjes en kronkelende smalle straatjes.

Het eiland Lefkas staat bekend om de mooiste stranden van Griekenland. Het binnenland is ook de moeite waard met zijn leuke plaatsjes en vele wijngaarden en olijfbomen.

Ook groen Kefalonia met haar pittoreske vissersdorpen behoort de top 3 mooie vakantie bestemmingen in Griekenland. Tip: ga zwemmen met schildpadden!

>> Alle aanbiedingen naar de Griekse eilanden

Sardinie

Van de leuke bestemmingen in Europa is Sardinie de favoriet bij meerdere redactieleden. Jet treft er de mooist denkbare stranden en een geweldige natuur. Je kan er kleine schildpadden in een prehistorisch landschap spotten. Ga zeker de rode rotsen voor de kust bewonderen en neem er een heerlijke duik!

>> Bekijk alle Sardinie aanbiedingen

Jamaica

De vriendelijke, altijd lachende Jamaicanen. De tropische parelwitte zandstranden. Azuurblauwe zee en altijd die heerlijke zon. In jamaica straalt alles, joooooooo man je bent op vakantie!

Jamaica is ook nog eens uitzonderlijk mooi. Imposante watervallen. Bloeiende bougainville. En dat geweldige regenwoud. Een eiland om verliefd (op) te worden!

 >> Bekijk alle Jamaica aanbiedingen 

Toscane

Met de eigen auto op vakantie in Europa? In 13 a 14 uur ben je in Toscane, in het mooie hart van Italie.

De Italiaanse Toscane streek behoort zonder twijfel tot de meest romantische vakantie bestemmingen in Europa. Met zijn glooiende heuvels, sfeervolle architectuur en fantastische keuken is het is feest om hier te verblijven.

Ga je toch liever vliegen? Huur een auto en geniet optimaal van alles wat Toscane je te bieden heeft. Schitterende steden, fijne stranden en lunchen met uitzicht op de vele wijngaarden.

>> Bekijk alle Toscane aanbiedingen

Sri Lanka

Sri Lanka betekend 'prachtig eiland'. Dat is niet voor niets. De geweldige natuur en de groene heuvels. Het heerlijke eten. Theeplantages. De tempels en natuurlijk de prachtige stranden.

Een absolute droombestemming die ook nog eens makkelijk te combineren is met een andere droom: de Malediven!

 >> Bekijk alle Sri Lanka aanbiedingen

Mallorca

Wat is het mooiste vakantieland ter wereld? Bij experts komt Spanje vaak als mooiste vakantieland van Europa uit de bus. Met Mallorca als mooiste zonbestemming.

Het eiland heeft verschillende gezichten. Het is een bekende zonbestemming met een bruisend uitgaansleven. Maar je treft er ook waanzinnige stranden, een schitterende historische hoofdstad en een magnifiek bergachtig achterland.

>> Alle Mallorca aanbiedingen

De Algarve

Wie op zoek is naar mooie vakantiebestemmingen in Europa kan niet om de Portugese Algarve streek heen. Er heerst een fijn klimaat want de Algarve ligt aan de Atlantische Oceaan. Hierdoor heb je relatief milde winters en zomers waarin altijd een heerlijke zeewind waait.

Massale bestemmingen als Albufeira daargelaten heeft de Algarve ook naast het klimaat veel moois in petto!

>> Alle aanbiedingen overwinteren Algarve

Thailand

Bijna 1500 eilanden en eilandjes is Thailand rijk. Vele behoren tot de mooiste vakantiebestemmingen in de wereld. Waaronder Koh Samui, Ko Phi Phi en prachtig Phuket.

Onze favoriet Koh Samui staat bekend om zijn parelwitte stranden en bruisende uitgaansleven. Maar wie de moeite neemt voor een tripje naar het achterland ontdekt de ongerepte jungle. Neem een duik in de schitterende watervallen en geniet van de kleurrijke flora op een jungletour. Je begrijpt dan zeker waarom we dit eiland tot de mooiste vakantie bestemmingen van Thailand rekenen.

>> Alle aanbiedingen overwinteren in Thailand 

Malta

Een topbestemming in de Middellandse Zee is het eiland Malta met haar kleine zusje het Gozo. Met name Gozo is een bijzondere ontdekking. Het is erg nog heel rustig maar je kan kan hier geweldig duiken en snorkelen. Het eiland heeft schitterende kliffen en mooie dorpjes met okergeel geverfde huizen.

>> Alle Malta aanbiedingen

Curacao

Zon, zee, strand en een stukje Hollandse historie ontdekken? Curacao is toch wel het Caribische eiland dat je als Nederlander gezien wil hebben! Met de bonte huisjes van Willemstad, het bruisende uitgaansleven en de heerlijke stranden een geweldig fijne vakantieplek.

>> Alle aanbiedingen overwinteren op Curacao

Egypte

De Rode Zee van Egypte behoort tot de populaire vakantiebestemmingen onder snorkelaars en duikers. De stranden bij Hurghada en Marsa Alam zijn heerlijk breed en parelwit. En natuurlijk is er een grote keuze uit goed 4 en 5 sterren all inclusive resorts.

Maar er is meer waarom Egypte in dit overzicht met mooie landen echt een plaatsje verdient. Allereerst de mystieke cultuur. De piramides en oude temples. Vanuit de meeste badplaatsen kan je ook een woestijnsafari maken en ontdekken hoe onmetelijk mooi die is.

>> Bekijk alle Egypte aanbiedingen

Diani Beach Kenia

De badplaats Diani Beach ligt vlak onder Mombassa aan de schitterende kust van Kenia. Een aanrader als je voor je vakantie op zoek bent naar zowel rust als avontuur. Want een verblijf hier kan je de mogelijkheid bieden voor een combinatie strandvakantie met safari.

>> Alle aanbiedingen Diani Beach Kenia

Zanzibar

Vanuit Nederland vlieg je in acht uur naar het tropische eiland Zanzibar. Maar je hebt er geen last van jetlag want het tijdsverschil met Nederland is maximaal 2 uur. Het is een typisch bounty eiland met stralende witte zandstranden en palmbomen.

>> Alle Zanzibar aanbiedingen

Macedonie

Leuke vakantiebestemmingen in Europa, die betaalbaar en niet overladen met toeristen zijn, zijn schaars. Dit onbekende vakantieland is niet alleen voordelig en het achterland nog heerlijk rustig, maar ook onbeschrijfelijk mooi!

>> Alle Macedonie aanbiedingen

Belize

Mooie plekken in Belize zijn er volop op de eilandjes voor de kust. Caye Caulker is bijzonder sfeervol. In het regenwoud wat Belize rijk is ontdek je oude Maya Cultuur. Maar in Belize tref je ook enkele van de mooste duikplekken ter wereld

Avontuur, prachtige natuur, cultuur en strand? Tip: combineer dan Belize met Costa Rica!

>> Alle Belize aanbiedingen


Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4203
shares